Det er ikke nogen overraskelse, at man kan kigge mod Imodium, hvis man bliver ramt af diarré. Imodium er en god ting at have i huset, hvis uheldet er ude, og det uheld kan komme af mange årsager. Diarré er ikke en sjælden ting at lide af, og de fleste har nok oplevet det på et eller andet tidspunkt.

Diarré går som regel over inden for en overskuelig periode, men det gør det ikke mindre ubehageligt, når det står på.

Fordelen ved Imodium i forhold til at bremse en akut diarré er, at den som sådan ikke beskæftiger sig med årsagen til diarré. Selvfølgelig vil man gerne af med årsagen, men når du skal bruge hjælp lige nu, kan det være svært at diagnosticere sig selv.

Så er det en fordel, at Imodium og det aktive stof loperamid går ind og arbejder på at skabe en mere naturlig rytme i tarmbevægelserne. Det er med til at bremse diarréen og giver mere tid til, at tarmene kan optage væske fra afføringen, som ikke bliver så tynd.

Årsagerne kan være rigtig mange

Det de fleste nok forbinder diarré med er dårlig mad. Hvis man har spist noget, der har været dårligt, kan man let ende med en rum tid på toilettet. Det er på grund af nogle af de bakterier, der gemmer sig i den dårlige mad.

Man kan også let komme ud for det, der kaldes ’rejsesyge’, som i grove træk er det samme.

Det kan også lige så godt være en virus, der er skyld i diarréen, ligesom der er nogle typer medicin, der kan give diarré, og også sådan noget som menstruation kan føre diarré med sig.

Der er altså miner nok at træde i, og derfor er Imodium en god ting at have derhjemme eller med på ferien. Man ved aldrig, hvad man kan løbe ind i.

Husk at drikke godt med væske!

Drik vand

Man har godt af at få drukket noget væske, hvis man har diarré, og det er ikke fordi, det som sådan hjælper på lidelsen. Til gengæld er det med til at hjælpe med en af de sidevirkninger, der er, hvis man har diarré, nemlig dehydrering.

Det er ikke i alle tilfælde, at man bliver dehydreret, men fordi afføringen er så væskeholdig, kan man tabe meget væske. I nogle lande er dehydreringen en reel risiko for ens helbred, hvis man bliver ramt af diarré, fordi man ikke har de samme muligheder som i Danmark.

Anbefalingen fra Sundhed.dk er, at man tilfører væske, hvis man har diarré. Altså at man drikker en del. Anbefalingen er væske med lidt salt og sukker som en sukkerholdig saft med lidt salt i, men man skal helst ikke ud i sodavand eller juice. Der er nemlig for meget sikker i, som faktisk kan øge væsketabet.

Hvis man kan, bør man også få spist noget, og man kan med fordel spise mad, der har en del stivelse. Det er sådan noget som ris, havre og den slags. Det kan nemlig være med til at lindre ens diarré, og man får samtidig energi til kroppen.