Efteråret er over os, og vinteren er så småt på vej. Det sene efterår og vinterperioden er sæson for sygdom, og mange bliver i denne periode ramt af influenza. Her får du nogle gode tips til, hvad du kan gøre, hvis du bliver syg med influenza og feberramt. Har du tendens til ofte at blive sygdomsramt, kan du desuden få tre gode hverdagsråd til, hvordan du kan forebygge influenza og forkølelse.

Generelt om influenza

Influenza er en virussygdom, som smitter ved samvær med andre mennesker. Man kan smitte andre mennesker gennem nys, hoste eller hænder. Sygdommen ses ofte i vinterhalvåret, og kommer ofte i influenzaepidemier, hvor en større andel mennesker bliver syge.

Symptomerne på influenza er ofte hovedpine, ømme led og muskler, ondt i halsen, løbende næse, tør hoste og feber. Er man ramt af influenza, føler man sig generelt utilpas og syg. Man kan desuden opleve, at man ikke føler lyst til mad – særligt, hvis influenzaen også giver opkastning eller maveonde, hvilket ofte ses hos børn, der er ramt af influenza.

Behandling af influenza

Da man ofte har høj feber, når man er ramt af influenza, sveder kroppen meget, og man taber meget væske, hvilket kan lede til væsketab og indtørring. Ved indtørring bliver kroppen dehydreret, og man bliver i højere grad træt og uoplagt. Det er derfor vigtigt at sørge for at få nok med væske, når man er syg og feberramt – især, hvis sygdommen også ledsages af opkastning.

Ligger du syg med høj feber, kan det dermed være nyttigt at indtage væskeerstatning. Væskeerstatning fra mærket Resorb er et kosttilskud, der anvendes til tilførsel af væske og salt i situationer, hvor kroppen ikke får nok med væske – eksempelvis ved sygdom med influenza.

Resorb Original væskeerstatning med salte hjælper dig med at forbedre dit væskeoptag og modvirker indtørring. Væskeerstatningen kan derfor være god at indtage, når man ligger syg med influenza og ikke optager tilstrækkeligt med væske på grund af høj feber, der giver kraftig sved og eventuelt opkastning. På den måde undgår du at blive dehydreret, når du ligger syg.

Hvis du er ramt af influenza, er det desuden en god idé at holde dig i ro og få masser af hvile. Det er en god idé at holde dig indendørs og gerne i sengen for at undgå, at du smitter andre, og for at du hurtigere kan komme på benene igen.

influenza-og-feber

Gode råd til forebyggelse af sygdom

Er du en af de uheldige, der år efter år bliver ramt af influenza, kan der også være god grund til at forhindre sygdommen i at opstå ved at forebygge den.

Influenza og forkølelse får nemmere ram på dig, hvis dit immunforsvar er svagt. For at undgå sygdom, er det derfor vigtigt at have et stærkt immunforsvar. Du kan opbygge et stærkt immunforsvar gennem simple hverdagsråd.

Som det første er det en god idé at sørge for at få nok motion og bevæge dig i hverdagen. Derudover er det vigtigt, at du får nok søvn. Søvn er vigtigt, for at immunforsvaret fungerer optimalt, og søvn er derfor godt til både at forebygge influenza, men også til at afhjælpe sygdommen og gøre dig rask.

Endeligt er det vigtigt, at du så vidt muligt undgår stress. Stress er roden til alt ondt, og svækker blandt andet også immunforsvaret. Derfor skal du også huske at slappe af og stresse af.