Mange oplever fra tid til anden, at maven ikke fungerer optimalt, at de har ubehag i maven, eller at de har problemer med fordøjelsen.

Det kan være, at du har opfanget en maveinfektion enten herhjemme eller på en rejse sydpå, hvor du har været nødsaget til at tilbringe hele dagen på toilettet. Men det kan også være andre maveproblemer, der gør, at du indimellem har ubalance i mave- og tarmregionen.

Skal du ud og rejse, hvor du bliver mødt af nye fremmede bakterier, eller oplever du ofte uro og ubalance i mave- og tarm-regionen, bør du overveje at tilføje mælkesyrebakterier til din daglige kost.

Mælkesyrebakterier er nemlig rigtig gode for dig, der har maveproblemer, der skaber ubehag i maven, og er helt ideel, hvis du ønsker at få, bevare og vedligeholde en sund bakterieflora i mave-tarmsystemet.

sund-mave

Hvad er mælkesyrebakterier?

Hvis du ikke allerede er klar over, hvad mælkesyrebakterier er for noget, kommer lige her en hurtig forklaring.

Mælkesyrebakterier, som også bliver kaldt probiotika, er gavnlige bakterier, der findes naturligt i tarmene sammen med en masse andre bakterier. Mælkesyrebakterierne omdanner laktose til mælkesyre i kroppen, der er med til at sænke pH-værdien i tarmene, og virker ved at nedkæmpe de sygdomsfremkaldende bakterier i maven og tarmene. På den måde genopretter mælkesyrebakterierne en normal bakterieflora og normalisere tarmfloraen, sådan at maven og tarmene igen er i balance.

Mælkesyrebakterier findes udover normalt i maven også i syrnede mælkeprodukter som yoghurt og surmælk, men kan også fås som kosttilskud i håndkøb på apoteket. Man kan altså nemt spise sig til flere af de gode bakterier for at få en mere sund mave.

Hvorfor skal du tage mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier bidrager overordnet set til opretholdelsen af en god og sund mave og forbedrer balancen i mave-og tarmsystemets bakterieflora. Mælkesyrebakterierne er desuden rigtig gavnlige for vores immunsystem, da bakterierne stimulerer immunsystemet. Derudover bidrager bakterierne til opbyggelsen af slimhinden i tarmen og optagelsen af vitaminer i kroppen.

Mælkesyrebakterier er rigtig gode til at afhjælpe, lindre og forebygge de maveproblemer du har, som eksempelvis diarré, men også andre maveonder og maveinfektioner, der kan skyde din mave helt i sænk.

lindring-af-maveonde

Effektiv førstehjælp til maven

Uanset om du normalt har problemer med maven eller du bare gerne vil opretholde en sund mave og forebygge maveproblemer i fremtiden, kan du få stor gavn af mælkesyrebakterier. Du kan naturligvis vælge at indtage mælkesyrebakterier ved at spise syrnede mælkeprodukter, som nævnt ovenfor, men mængden af bakterier af forholdsvis lav i disse fødevarer.

Derfor kan du få mere gavn og glæde af at tage mælkesyrebakterier som kosttilskud. Mælkesyrebakterier som kosttilskud findes i mange forskellige former. Du kan blandt andet både finde dem som tabletform eller i pulverform i breve.

En af de mest populære mærker inden for kosttilskud med mælkesyrebakterier er Duolac. Duolac er en serie af kosttilskud med mælkesyrebakterier til både børn og voksne, og uden laktose, gluten og animalsk gelatine til vegetarer og veganere. Så er der ingen undskyldning for ikke at tilføje de gode mælkesyrebakterier til dit daglige måltid.

Køb mælkesyrebakterier her, så er du sikret en mave og tarm i ro og balance.