Normalt skulle man mene, at man nok ville opdage det, hvis man var blevet gravid. Man hører skrækhistorier om mødre, som kaster op hver dag i samtlige ni måneder, graviditeten varer, og man hører om dårlig mave, træthed og meget andet, som kommer i forbindelse med graviditeten.

Sådan er det dog ikke alle, der har det – heldigvis. Nogle kvinder har det noget lettere, når de er blevet gravide, og det er dejligt for dem. Det kan dog også være grund til, at man måske skal tage en graviditetstest lidt oftere.

Man kan købe graviditetstest på nettet og i mange butikker, og det er for mange en god idé at have nogle stykker liggende. Bruger man ikke prævention under sex, er der altid en risiko for, at det kan udvikle sig til en graviditet – hvis det er noget, man gerne vil, er det selvfølgelig en chance og ikke en risiko!

Ændringer i kroppen kan sætte sig i maven

Mavepine

De mange ændringer i kroppen, som en graviditet fører med sig, kan sætte sig i maven, hvor der jo immervæk også sker en masse forandringer. Hvis det ikke føles så slemt og gør så ondt, kan man hurtigt forveksle mavegenerne med andre ting – særligt hvis der ikke er andre ting at koble sammen med mavens rumlen.

Så kan man let forveksle mavens opstand som en reaktion på noget, man har spist, eller måske at man er mere sulten, end man plejer og ikke tolke det som en graviditet. Derfor er det smart nok at have en graviditetstest ved hånden, så man kan sikre sig, om man er gravid eller ej.

Man skal selvfølgelig tage en række hensyn, når man er gravid, og derfor er det godt at finde ud af det tidligt. Eksempelvis bør man som gravid ikke ryge eller drikke, og så er det altså rart at have lidt mere klarhed end en lidt urolig mave.

Hold øje med menstruationen

Hold øje med menstruationen

Der er for mange kvinder en månedlig reminder om, at man ikke er gravid, nemlig menstruationen. Af helt naturlige årsager, er man selvfølgelig ikke gravid, hvis man får menstruation, men det sker oftere, end man skulle tro, at menstruationen udebliver af den ene eller den anden årsag.

Hvis man er så uheldig at have meget uregelmæssig menstruation, bliver det selvfølgelig også sværere at regne med, at man bare kan holde øje med menstruationen for at se, om man er gravid. Også for de kvinder, der lider af meget uregelmæssig menstruation, giver det mening at have graviditetstests ved hånden.

Menstruation kan for mange kvinders vedkommende være en kilde til regelmæssige maveonder, og menstruationssmerter eller menstruationskramper kan være meget voldsomme.

En måde at kontrollere og nedsætte menstruationssmerterne kan være med p-piller, og det siger sig selv, at hvis man bruger p-piller som prævention for at kontrollere menstruationen, er der ikke så stor risiko for, at man skal have fat i en graviditetstest. Det er ikke 100 procent sikkert, at man ikke bliver gravid, så måske skal man have en enkelt i baghånden, men det er meget sjældent, det sker.